Julkisten rakennusten ja tilojen käyttö lavasteena

Elokuvissa pyritään hyödyntämään olemassa olevaa miljöötä, jonka ansiosta kustannukset pysyvät kurissa, kun kokonaisia lavastekaupunkeja ei tarvitse rakentaa. Myös lavasteena käytetty kaupunki ja rakennukset saavat mainosta ja tunnettuutta. Näin sujuu siis hyvä yhteistyö elokuvan tekijöiden ja miljöön omistajien kesken. 

Olemassa olevien kaupunkien, rakennusten ja kotien hyödyntäminen kuvausten lavasteena ja miljöönä on myös ekologisempaa, kuin uusien rakentaminen. Näin myös oikeaa elämää voidaan hyvin kuvata, kun oikea elämä on jo valmiina läsnä rakennuksen hengessä. Liian pelkistetyt lavasteet näyttäytyvät katsojalle ankeana kokonaisuutena ja näin ollen viihdyttävyys katoaa, kun miljööseen ei voi samaistua samalla tavalla.

Yritykset hyötyvät kuvauksista

Monet yritykset tekevätkin yhteistyötä tuotantoyhtiöiden kanssa ja näin ollen hyötyvät saamastaan julkisuudesta. Iso osa maassamme tapahtuvasta elokuva-, ja TV-sarjojen kuvauksista tapahtuu pääkaupunkiseudulla ja moni kauppa, kahvila ja hotelli Helsingissä onkin tehnyt jatkuvaa yhteistyötä saaden runsaasti näkyvyyttä. 

Yritykset hyötyvät siis monella tapaa näkyvyydestä, koska TV-sarjoja ja elokuvia näytetään laajalti, parhaimmassa tapauksessa ympäri maailmaa! Tämä on siis mainosarvoltaan todella suuri, koska esimerkiksi TV-mainokset ovat kalliita ja niiden näyttäminen on lyhytaikaista ja lyhytkestoista. TV-Sarjat ja elokuvat pyörivät jatkuvasti ja niitä katsotaan uudelleen ja uudelleen. 

Haitat pyritään minimoimaan

Olemassa olevien rakennusten käyttäminen lavaste miljöönä järjestetään usein aukioloaikojen ulkopuolella, jotta kuvauksista aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriötä asiakkaille. Kuitenkaan tämä ei välttämättä ole mahdollista, esimerkiksi jos kyseinen paikka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Tällöin on mahdollista rajata tietty alue pelkästää kuvausryhmän ja näyttelijöiden käyttöön. Tällä mahdollistetaan esimerkiksi stunttien ja muiden järeämpien erikoistehosteiden käyttö mahdollisimman pienillä häiriöillä. Kuvaaminen on siis samaan aikaan sekä haastavaa, että mielenkiintoista kaikin puolin.