Keittiötarvikkeiden käyttö ateriointikohtausten lavastamisessa

Monesti ateriointikohtaukset vaikuttavat elokuvissa hyvin nopeasti tehdyiltä ja lyhyiltä. Kuitenkin ateriointikohtaukset ovat usein paljon resursseja, aikaa ja vaivaa vaativia. Monesti kohtauksia joudutaan kuvaamaan uudestaan todella monta kertaa ja kuumat ruoat kerkeävätkin jäähtyä, sekä kylmät ja hiilihapotetut juomat väljähtyä. 

Elokuva-alan ammattilaisilla onkin taskussaan paljon pieniä vinkkejä, joilla kuvauksellisuutta saadaan pidettyä yllä kohtausten toistojen määrän lisääntyessä. Elokuvaan kuuluukin juuri illuusioiden luominen katsojan hämäämiseksi, saaden lopputuloksen näyttämään uskottavalta.

Hämää ruokien ja juomien tuoreutta yksinkertaisesti

Sodastream hiilihapotuslaite mahdollistaa virvoitusjuomien ja esimerkiksi hapollisten alkoholijuomien tai niitä imitoivien juomien uudelleen hiilihapottamisen. Näin juoma näyttää tuoreelta, juuri lasiin kaadetulta, vaikka todellisuudessa juoma olisikin ollut jo tunteja, monta kertaa mukana kohtausten teossa. 

Tehokas vedenkeitin mahdollistaa lämpimän höyryn tuottamisen ja näin esimerkiksi kahvin ja teen tai niiden näköisen juoman nopean lämmityksen uuteen kohtaukseen tai esimerkiksi saamiseksi höyryävän näköiseksi. Kuuman veden kaataminen esimerkiksi lautasen taakse saa lautasen itsessään näyttämään höyryävältä, näin ollen hämäten katsojaa täydellisesti.

Muista liikkuvat osat ja niiden jatkumo

Monesti elokuviin eksyy pieniä virheitä, kuten että astiat vaihtavat yllättäen paikkaa tai taustalla olevan kellon liikkuminen hypäten ykskaks edestakaisin tai suurilla harppauksilla. Näiden virheiden määrää pystyy minimoimaan hallitsemalla kulisseja ja taustaa mahdollisimman tarkasti. 

Luonnonvalo on elementtinä hyvin kuvauksellinen, mutta valitettavasti se elää ja liikkuu paljon. Kannattaakin siis mahdollisuuksien mukaan pyrkiä saamaan stabiili ja helposti editoitava valaistus aikaiseksi. Näin kohtauksia ei tarvitse kuvata vain tiettyinä kellonaikoina tai esimerkiksi keskeyttää kuvauksia pilvien takia. 

Astioiden, ruokailuvälineiden ja muiden keittiövälineiden, sekä kohtaukseen kuuluvien elementtien paikat kannattaa pyrkiä merkkaamaan huomaamattomasti. Näin ne ovat täsmälleen samalla paikalla joka kerta, eikä turhaa aikaa kulu niiden sijoitteluun ja paikkojen muistelemiseen.