Oivallisia käyttötarkoituksia LED-valonauhoille

valaisimet

Seinät ovat yleisin alue, jossa LED-valonauhoja käytetään valaisussa, mutta voit toki käyttää niitä monin eri tavoin. Tässä artikkelissa kerromme järkeviä vinkkejä onnistuneeseen valaistukseen.  

Upotetussa seinävalaistuksessa LED-valonauhat loistavat seinästä, sen ontoista osista.  Tämä valaistus sopii loistavasti tuomaan tilaan pehmeän ilmeen. Upotettua seinävalaistusta voidaan käyttää vaikkapa makuuhuoneen seinässä, mutta miksei myös toimistoissa ja jopa kaupallisissa tiloissa. Tämä valaistus tuottaa hienostuneen ilmeen.

Pinta-asennetussa valaistuksessa LED-valonauhat liimataan tai asennetaan seinän pintaan. Tämä tuottaa suodattamatonta kirkasta valoa, joten käyttötarkoitus ja huone pitää miettiä sen mukaan. LED-valonauhat ovat oivallisia myös koristeelliseen seinävalaistukseen. LED-valonauha sopii erinomaisesti koristevalaistukseen. Ensinnäkin siksi koska ne on helppo asentaa sekä poistaa.

TV-ruudun taakse tuomaan tyylikkyyttä tilaan

Televisioruutujen tai tietokoneen näyttöjen taustavalaisu on erinomainen tapa lisätä tyyliä huoneeseen ja tämä on erityisesti teinien suosikkiratkaisu. LED-valonauhat ovat joustavia ja turvallisia, joten niitä voi helposti käyttää tällaisessa tarkoituksessa ilman huolta vaurioista. 

Televisioruutujen taustavalaiseminen on helppoa, ja voit käyttää monenlaisia valonauhoja, myös väriä vaihtavia.

Paras vaihtoehto kuitenkin on käyttää yksiväristä LED-nauhaa, jossa valovoima on suuri. Nauhan pituus riippuu luonnollisesti siitä, kuinka suuri tv sinulla on käytössä. Nauhoja voidaan myös liittää toisiinsa. Eritoten kulmien kohdalla se on järkevääkin.

LED-valaistus sopii myös auton valaistukseen, jossa voit saada sillä paljon aikaan. Voit korostaa autosi sisätiloja mutta sillä voit luoda myös esteettisen alusvalaistuksen, joka saa erityisen hehkun autollesi. Myös valkoisen valon käyttäminen toimii siinä, mutta myös punainen valo esimerkiksi etuistuimien taka- ja alaosassa. LED-valonauhan pituus riippuu tietenkin valaistavasta tilasta. Voit käyttää LED-valonauhaliittimiä, jos tarvitsekin yllättäen lisää pituutta niihin. 

LED-valojen koristelu kotiin on suosittua esimerkiksi joulun aikaan. LED-valoilla voi valaista myös joulukuusen nykyään ja ne sopivat myös ikkunaan koristeena. LED-valonauhat ovat loistava tapa luoda upeita joulukoristeita. LED-valonauhoilla voidaan myös koristella savupiippua, joskin Suomen ilmastossa se kannattaa jättää vähemmälle, varsinkin jos katolla on lunta ja jäätä vaaraksi asti. Jouluvalot seinissä, ovissa ja vaikkapa portaissa ovat aina ilahduttavia.

Ammatti- ja harrastustoiminnassa LED-valot hyötykäyttöön

Jos harrastat esimerkiksi teatteritoimintaa tai työskentelet sellaisen parissa, tiedät varmasti että lavavalaistus on tärkeä osa. Näyttämövalaistuksella on tärkeä rooli esityksen onnistumisessa. LED-valonauhoilla voidaan valaista kätevästi näyttämöt, sillä ne ovat monipuolisia. Mikä parasta, ne voivat toimia tuntikausia kuluttamatta paljon energiaa ja kuumentumatta. Valonauhat yltävät myös sellaisiin paikkoihin, joihin perinteiset valonlähteet eivät kykene.

Lavavalaistuksessa voit käyttää LED-valonauhoja monipuolisesti. Kirkkaita RGB- ja LED-neonvaloja on mahdollisuus käyttää vaikkapa  näyttämön keskeisten alueiden korostamiseen, kun taas tehokkaita LED-valonauhoja käytetään varsin usein taustavalaistukseen. Periaatteessa mikä tahansa LED-valonauha käy tällaiseen. LED-alumiiniprofiilit sopivat nauhojen peittämiseen, kiinnittämiseen mutta myös eri tyyppisten valaisutehosteiden luomisessa.

Valonauhat yllättäviin paikkoihin

LED-valonauhat todellakin ovat joustavia ja sopivat moniin eri paikkoihin, joihin et muita valonlähteitä pysty käyttämään. Esimerkiksi polkupyörän voit valaista omalla tyylilläsi, joka varmasti herättää huomion. Joustavat nauhat voivat kiertää pyörän renkaan kehiä tai sitten pyörän reunuksia. Niiden avulla voi korostaa kahvoja. Ajovaloinakin LED-valot voivat toimia oivallisesti, jos vain valitse tarpeeksi tehokkaat valot siihen tarkoitukseen. Pyörän valaisu vaikuttaa myös turvallisuuteen, sillä loistava pyörä nähdään myös pimeällä kelillä. 

Polkupyörää valaistessa on järkevä käyttää paristokäyttöisiä LED-valonauhoja. Verkkovirralla käytettäviä valoja käytettäessa pyörän voi valaista vain sähköpistokkeen vieressä. LED-valonauhat ovat täysin turvallisia käyttää, joka tarkoittaa sitä, että voit käyttää niitä ilman huolen häivää myös istuimessa ja kahvoissa.