Pikalaina tuo nopean avun rahantarpeeseen

pikalaina

Kun rahantarve yllättää, hyvä uutinen on se, että lainaa on nykyään mahdollista hakea ja saada hyvin nopeasti. Verkossa toimivat rahoituslaitokset ovat toimintatavoiltaan ketterämpiä ja joustavampia kuin perinteiset pankit ja myöntävät erilaisia pikalainoja, joiden hakeminen sujuu helposti. Kokosimme tähän artikkeliin tietoja pikalainoista, sekä vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin niihin liittyen.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina voi olla suuruudeltaan lainanmyöntäjästä riippuen jotakin muutaman satasen ja useiden tuhansien eurojen väliltä. Ei siis kannata erehtyä luulemaan, että pikalainaa voi saada vain pienille lainasumille. Pikalaina on vakuudeton, eli sen hakemiseen ei tarvita takaajia tai omaisuutta (esimerkiksi auto tai asunto), jotka asetetaan lainan vakuudeksi. Pikalainan hakeminen on nopeaa ja lainarahan saa tilille hyvinkin nopealla aikataululla, jopa muutamassa tunnissa.

Pikalainaa haetaan usein tilanteissa, joissa lisärahalle ilmenee tarvetta yllättäen. Esimerkiksi auton korjauskustannukset, lemmikin sairaskulut, kodinkoneen hajoaminen, vesivahinko tai sairastuminen voivat tuoda mukanaan tarvetta lainalle. Yleisesti ottaen suositellaan, että säästössä olisi vähintään kahden ja mieluummin kolmen kuukauden tuloja vastaava summa yllättävien kulujen kattamista varten. Säästöjen kerryttäminen on kuitenkin usein hidasta ja toisinaan säästöjä verottaa useampi peräkkäinen yllättävä rahantarve. Silloin kun rahaa tarvitaan nopeasti eikä säästötilin saldo riitä, pikalaina voi ratkaista tilanteen. Pikalainaa ottaessa tulee kuitenkin varmistaa, että lainan takaisinmaksusta ei muodostu itselle estettä.

Miten pikalainaa haetaan?

Pikalainan hakeminen sujuu helpoiten verkossa, sillä hakemuksen voi tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, eikä asiointia perinteisessä pankkikonttorissa tarvita. Myös tekstiviestitse myönnettävä pikalaina on joidenkin rahoituslaitosten kohdalla mahdollinen. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää netistä löytyviä lainojen kilpailutussivustoja (kuten esimerkiksi Swiftbanker), jotka hoitavat lainan kilpailuttamisen ja kokoavat yhteen eri rahoituslaitoksilta saapuneet tarjoukset. Näin niiden vertailu käy helposti, eikä lainaa hakiessa tarvitse käyttää aikaa siihen, että ottaa yksittäisiin lainantarjoajiin yhteyttä ja pyytää jokaiselta tarjouksen erikseen.

Lainan kilpailutusta varten tarvitset tiedon siitä, minkä suuruista lainaa olet hakemassa ja millaisella aikataululla olet sen takaisinmaksua suunnitellut. Tuloksena saat tarjouksia niiltä rahoituslaitoksilta, joiden kilpailutussivusto katsoo parhaiten vastaavan tietoihisi ja lainatarpeeseesi. Täytä tietosi huolellisesti, jottei niiden puutteellisuus tai virheellisyys aiheuta viivästyksiä lainaprosessiin.

Rahoituslaitosten antamat lainatarjoukset kannattaa käydä läpi huolellisesti ja ajan kanssa. Eroavaisuuksia voi olla esimerkiksi lainan korkokustannuksissa ja takaisinmaksuaikataulussa. Rahoituslaitokset odottavat pikalainoille usein varsin nopeaa takaisinmaksua, mutta mahdollisuus esimerkiksi lyhennysvapaisiin kuukausiin voi silti olla olemassa. Mitä nopeammin lainan saa maksettua pois, sitä pienemmiksi sen kokonaiskustannukset myös jäävät.

Lainojen kilpailutus ei ole yhtä kuin sitova lainahakemus. Voit siis turvallisin mielin jättää yhteystietosi ja tehdä kilpailutustoimeksiannon. Jos saamiesi tarjousten joukosta löytyy itsellesi sopiva pikalaina, voit tehdä lainahakemuksen. Jos sopivaa lainatarjousta ei löydy, voit jättää lainan siinä kohtaa ottamatta ja jatkaa sopivan lainantarjoajan etsimistä myöhemmin.

Kenelle pikalaina myönnetään

Pikalainaa voi hakea joustavasti erilaisten kulujen kattamiseen. Se mihin rahat käytät on sinun asiasi, eikä sitä tarvitse eritellä lainahakemuksessa. Jos päätätkin lainan saatuasi käyttää rahat johonkin muuhun kuin mitä alun perin suunnittelit, sekin on täysin mahdollista. Pikalainan hakemisen ehdot liittyvät hakijan ikään: pikalainaa varten vaaditaan 18 vuoden ikää. Hakijalla tulee pääsääntöisesti olla myös puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot, jotta rahoituslaitos voi varmistua hakijan takaisinmaksukyvystä. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä tai kuukausittaiset tulot jäävät liian pieneksi, pikalainaa ei välttämättä myönnetä. Näin voi käydä myös silloin, jos lainanhakijalla on jo useita aiempia lainoja, joiden kokonaissumma suhteessa hakijan tuloihin on suuri.